Data: 2002-09-29 19:21:43
Temat: Re: relacja
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02092915450247@polnews.pl...
> cos sie pokrecilo - to mial byc mail w watku Joanny Duszczynskiej -
relacja z
> pieczenia tortu jablkowo-kokosowego........
Jak u mnie to do tego wątku trafił... :-)
> >bardzo, bardzo smaczne... lekko cieple jest doskonale
A ja właśnie zauważyłam coś innego - lepsze na drugi dzień - jak to się ze
sobą przegryzie... Znaczy kwestia gustu
> >4. nie dalam soku z cytryny - nie wiedzialam kiedy, nie dalam.
A ja wlałam do tej masy... na koniec.
Jednak smak/aromat cytrynowy to było czuć z nieupieczonego ciasta, a po
upieczeniu jakoś znikł... a może się wkomponował?
> >ciasto zdecydowanie wspaniale
Jeśli się lubi kokosa... Niestety mojej teściowej nie podpasowało :-(
Po 20 latach znajomości z moją teściową dowiedziałam się, że kokos-nie.
Powiedziała, ze woli zwykłą szarlotkę, ale też miałam. :-)
Reasumując warto zrobić - ciekawy smak, aczkolwiek trochę męczące wykonanie,
ze względu na ogrom składników, i rzeczy do ubijania oddzielnie... te białka
i śmietanka do masy...i jabłka i rodzynki namoczone, i masło utarte, to już
5 naczyń do samej masy + jeszcze szklanki do odmierzania i ciasto... Dużo
bałaganu w kuchni z tego jest.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|