Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde Re: relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news-fra1.dfn.de!newsfeed.ision.net!ision!news.belwue.de!newsfeed01.sul.t-o
nline.de!newsmm00.sul.t-online.de!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde
Date: Sun, 24 Apr 2005 12:04:53 +0200
Organization: T-Online
Lines: 32
Message-ID: <d4fr0k$5d1$00$6@news.t-online.com>
References: <d4fjk1$e7o$1@nemesis.news.tpi.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1114337108 00 5537 EQiorIIlKlt0LQR 050424 10:05:08
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: STS7OUZCweX5QXSz0yAfPbp9YLntcqDB37OlX60yw6mqqBExKkNc6V
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (X11/20041206)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <d4fjk1$e7o$1@nemesis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238070
Ukryj nagłówki

Ola wrote:
> Witam!
> Zaryzykowalam i popelnilam dip szpinakowy i botwinkowy. Oba cieszyly sie
> powodzeniem gosci.
> Szpinakowy zrobilam z podsmazownych wczesniej swierzych lisci i lodyzek
> szpinaku z cebulka i czosnkiem miksujac je z naturalnym jogurtem i
> doprawiajac sola.
> Botwinkowy ze zblanszownaej botwinki rowniez zmiksowanej z naturalnym
> jogurtem i przyprawionym wg smaku.
> Piekne kolorki wyszly, pozatym byl dip czoskowy curry ze zmiksowanych
> ziemniakow juz bez mundurkow i oliwa oraz twarozkowo- szczypiorkowy rowniez
> z czosnkiem.
>
>
> Tylko zdazyla mi sie niemala wpadka zwiazana z founde.
> Zawsze uzywalam plynnej podpalki do grilla jak paliwa do founde. Zakupina na
> ten cel ciecz w Intermarche marki "Mini Cena" zatytulowana "Podpalka
> Parafinowa" okazala sie .........niepalna.
> Wstwilam pod garnek swieczki do podgrzewacza, ale okazalo sie to
> zdecydowanie niewystarczajacym zrodlem ciepla. Skonczylo sie na bieganiu z
> garem do kuchni, co jakis kwadrans i przywracaniu mu pozadanej
> temperatury.... Goscie rotacyjnie wspolpracowali w tym procederze....
> W zwiazku z tym mam pytanko do serwujacych founde swoim gosciom- jakie
> paliwko stosuja i jak je zdobywja?

podpałka parafinowa to podpałka do grilla, a nie paliwo. Do fondue są
specjalne paliwa w formie pasty, nie śmierdzą. W sytuacji awaryjnej
można wziąć denaturat, ale uważam, żeo dbija się to na smaku. A te pasty
zdobywam przekonując sprzedawcę w sklepie oferując mu równowartość w
gotówce.

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.04 Ola
24.04 medea
24.04 Waldemar Krzok
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.