Data: 2004-01-25 14:34:07
Temat: Re: rosol
Od: "TEMPVS" <e...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:19s510h8sbavc09rgvosvc1gm79h2m89uj@4ax.com...
| TEMPVS napisal(a):
|
| >Czy dobrze robię jak gotowy rosół wkładam do lodówki i czekam aż wytrąci
| >się z niego tluszcz, by go wtedy łatwo usunąć z powierzchni zupy?
Wywalam
| >go do śmieci i mam czystą zupę.
|
| Wywalasz tluszcz? A po co???
wywalam tluszcz bo nie wiem po co mam go jesc, jest obrzydliwy, nie lubie
rosolu, jesli juz to bez tluszczu
im go mniej tym zupa jest czystsza, zdrowsza, smaczniejsza i bardziej
szlachetna
zostaje sama esencja, sam smak
bo nikt mi nie powie ze rosol sie je aby sie najesc,
w pierszwje kolejnosci licza sie walory smakowe
w sadzadzie to wyrzucilbym wszystko z tego rosolu, marchew, pietruszke
liscie i inne zielsko, ale nie przeszkadza mi to az tak jak kaczy, gesci
czy kurzy tluszcz
--
TEMPVS
|