Data: 2004-01-30 08:08:47
Temat: Re: rosol
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@2...17.138.58>, "Qwax" <...@...Q> wrote:
.
> > >
> > > Wolę rosół czysty a kurę pieczoną
> >
> > Jak piec, to lepiej kurczaka.
> >
> Od kiedy zaczyna się kura i gdzie kończy się kurczak?
> ;-)))
W przedszkolu mieliśmy takie powiedzenie: na głupie pytania dostaje się
głupie odpowiedzi. Więc kurczak staje się kurą, gdy bardziej nadaje się
na rosół niż do pieczenia.
Poważniej, bo czasem żartuję. Kury bije się zwykle w wieku półtora do
dwóch lat, gdy osiągną wagę ok. 2-3 kg. Można też bić później i
większe, np. 4 kilogramowe kury Kurczaki w wieku od kilku do 20
tygodni, Ich waga nie przekracza 2 kg.
Władysław
|