Data: 2006-10-08 10:40:26
Temat: Re: rosol
Od: "walkie!" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jollen napisał(a):
>> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl klarowny?
>
> Z moich obserwacji wynika, że kiedy przez przypadek (żeby nie mówić o braku
> uczciwości handlowców) w moim rosole zamiast pietruszki znajduje się
> pasternak, rosół zawsze jest mętny. No i jeszcze jedno, stary, a dobry
> znajomy mówił, że opala cebulę na brązowy kolor nad ogniem, co dodaje koloru
> i klarowności rosołowi, ale z tego patentu nigdy nie skorzystałam, więc nie
> wiem czy tak dobry i skuteczny.
>
> Jollen
>
>
>
byl pasternak! bo nie mialam pietruszki...
a cebula to podstawa
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
|