Data: 2006-10-08 10:38:41
Temat: Re: rosol
Od: "walkie!" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
rAzor napisał(a):
> Użytkownik walkie! napisał:
>
>> rAzor napisał(a):
>>
>>> Użytkownik walkie! napisał:
>>>
>>>> hej,
>>>>
>>>> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl klarowny?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Wlej szklankę zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu.
>>
>> teraz to za pozno ale naprzyszlosc zapamietam
>>
>
> Wiem. :)
> To skuteczny sposób i wypróbowany. Przy załozeniu, ze kurczak był
> swieży, a nie "długoleżący" preparowany przez sklepikarza. - pasy bym
> darł z tych, którzy odświeżają nieświeży drób w "Ace".
tu akurat mam pewnosc ze mieso bylo swieze, nie kupuje w
molochach tylko w sklepiku gdzie wiem kiedy sa dostawy
> Przyczyną metnienia może być nadmierne wrzenie, przy niewłasciwym
> wykrwawieniu (przepraszam za dosadnosc, ale niestety taka jest prawda) i
> dużym otłuszczeniu kurczaka.
moze toto, skore akurat zawsze sciagam a to chyba zrodlo
tluszczu?
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
|