Data: 2004-01-24 19:52:46
Temat: Re: rosół, jest: całkiem zgnite mięso
Od: "Waldek F." <t...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56d1.0000084b.40116ed9@newsgate.onet.pl...
(ciach)
A co z bażantem? Mówią, iż należy go powiesić w sieni (czyli w niejakim
chłodzie,
> ale bez przesady) za ogon i ma tak wisieć az spadnie (czyli mu ogon
odpadnie).
A co z zającem, który wisi i wisi za oknem?
(ciach)
> Pozdrowionka - Agnieszka
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Bażantowi musi pokazać się w oku łezka, wtedy jest kruchy i gotowy do
obróbki.
Zając kruszeje za oknem, ale tylko w zimie. Mozna trzymać go w lodówce ok.
tygodnia.
Nawet mięso zwierząt nadaje się do jedzenia dopiero 24 godziny po
oprawieniu..
Udziec barani lub dobre zadnie końskie, nie jest "zepsute", tylko zakwaszone
w bejcy octowej.
|