Data: 2004-04-23 10:31:24
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
K_a_s_i_a wrote:
> Niech mi ktoś powie, proszę, jaka jest różnica między cukrem brązowym a
> białym? Do czego można dodawać brązowy i co on powoduje?
Używam brązowego cukru trzcinowego właściwie do wszystkiego.
Tylko cukier-puder mam zwykły, buraczany. O ile mogłam
zauważyć, nie powoduje nic :-) Dla mnie smakowo jest lepszy,
a konfitury z nim zdecydowanie lepsze. Goście, którzy go dostają
do kawy i herbaty nie narzekają. ładnie się karmelizuje w np. na
jabłkach dodawanych do drobiu.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|