Data: 2004-02-02 13:43:47
Temat: Re: rozpadajace i przywierajace do patelni mielone
Od: Izza <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
... wrote:
> Witajcie!
> Zrobilam kotlety mielone, dodalam jajko, namoczona bulke, cebulke-wszystko
> tak jak zawsze. Niestety mielone przywieraja do patelni i rozpadaja
> kompletnie podczas smazenia. Czy da sie je jeszcze jakos uratowac? Zostalo
> mi jeszcze troche i nie wiem czy np dodanie jeszcze jednego jajka polepszy
> sprawe? Co moze byc przyczyna porazki skoro patelnia ta sama, proporcje
> mniej wiecej tez (zawsze robie wszystko na oko) Pozdrawiam. M
dosypuj bulke tarta po troszku, i caly czas mieszaj miecho, az bedzie mialo
odpowiednia konstynencje -- powinno byc sporo twardsze, zeby nie byla to
sama bulka, dodaj troszke drobno posiekanej natki pietruszki --
zdecydowanie poprawi smak miecha:)
A przy okazji, mysle, ze to raczej wina miesa, czasami zdarza sie takie
paskudstwo juz namoczone, z tona chemii i nic z niego sie nie da zrobic.
Pozdrawiam
Izza i Trini
|