Data: 2001-05-16 11:03:00
Temat: Re: rucola
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at>
Pokaż wszystkie nagłówki
hmmm, chyba mimo postanowienia, poszukam tej drugiej odmiany (na
sprobowanie:)
kaczucha
Użytkownik "Magdalena W." <z...@a...net> napisał w wiadomości
news:3b02586d$1@news.astercity.net...
>
> Iwona Malek wrote in message ...
> ZTCW, wystepuja 2 rodzaje rukoli. Jedna wyglada jak mniszek i ma
> taki ostry smak. Druga ma listki zebrane w takich malenkich
> kepkach, troche podobne do lisci rzodkiewek - zaokraglone. Jest
> delikatniejsza, pyszna. Co jakis czas kupuje ja w W-wie wlasnie z
> Austrii importowana. Ma na opakowani napis Vogtlersalat/ albo
> Vogler, albo jakos tak - nie za dobrze znam niemiecki.
> Moja ulubiona wersja salatki: kladziesz na talerzu spora gorke
> tejze rucoli, cwiartki albo plasterki jajka na twardo, lososia
> wedzonego poszarpanego w cienkie paseczki. Polewasz dressingiem
> na bazie miod + ostra musztarda + balsamico, reszta przypraw
> (pieprz itp) jak kto lubi. Ja do niego nie uzywam oliwy.
> Jest to pyszne !
> Polecam...
> Och i zrobilam sie glodna... a w lodowce pusto... bo nie ma czasu
> isc po zakupy... :-(
> Pozdr.
> Magda
>
|