Data: 2001-05-16 10:37:59
Temat: Re: rucola
Od: "Magdalena W." <z...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona Malek wrote in message ...
ZTCW, wystepuja 2 rodzaje rukoli. Jedna wyglada jak mniszek i ma
taki ostry smak. Druga ma listki zebrane w takich malenkich
kepkach, troche podobne do lisci rzodkiewek - zaokraglone. Jest
delikatniejsza, pyszna. Co jakis czas kupuje ja w W-wie wlasnie z
Austrii importowana. Ma na opakowani napis Vogtlersalat/ albo
Vogler, albo jakos tak - nie za dobrze znam niemiecki.
Moja ulubiona wersja salatki: kladziesz na talerzu spora gorke
tejze rucoli, cwiartki albo plasterki jajka na twardo, lososia
wedzonego poszarpanego w cienkie paseczki. Polewasz dressingiem
na bazie miod + ostra musztarda + balsamico, reszta przypraw
(pieprz itp) jak kto lubi. Ja do niego nie uzywam oliwy.
Jest to pyszne !
Polecam...
Och i zrobilam sie glodna... a w lodowce pusto... bo nie ma czasu
isc po zakupy... :-(
Pozdr.
Magda
|