From: "Magdalena W." <z...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <O1sM6.48328$2q.1696795@news.chello.at>
Subject: Re: rucola
Date: Wed, 16 May 2001 12:37:59 +0200
Lines: 20
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
NNTP-Posting-Host: 10.129.218.186
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.129.218.186
Message-ID: <3b02586d$1@news.astercity.net>
X-Trace: 16 May 2001 12:37:33 +0100, 10.129.218.186
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!10.129.218.186
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51889
Ukryj nagłówki
Iwona Malek wrote in message ...
ZTCW, wystepuja 2 rodzaje rukoli. Jedna wyglada jak mniszek i ma
taki ostry smak. Druga ma listki zebrane w takich malenkich
kepkach, troche podobne do lisci rzodkiewek - zaokraglone. Jest
delikatniejsza, pyszna. Co jakis czas kupuje ja w W-wie wlasnie z
Austrii importowana. Ma na opakowani napis Vogtlersalat/ albo
Vogler, albo jakos tak - nie za dobrze znam niemiecki.
Moja ulubiona wersja salatki: kladziesz na talerzu spora gorke
tejze rucoli, cwiartki albo plasterki jajka na twardo, lososia
wedzonego poszarpanego w cienkie paseczki. Polewasz dressingiem
na bazie miod + ostra musztarda + balsamico, reszta przypraw
(pieprz itp) jak kto lubi. Ja do niego nie uzywam oliwy.
Jest to pyszne !
Polecam...
Och i zrobilam sie glodna... a w lodowce pusto... bo nie ma czasu
isc po zakupy... :-(
Pozdr.
Magda
|