Data: 2004-03-27 21:02:00
Temat: Re: ryba duszona
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c44q0d$mc1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> heja
>
> jak robię tzw. rybe po grecku
> wcześniej jej nie smażę, tylko wrzucam filety do wywaru z marchwi (o
trochę
> pomidora)
> ryby "gotowane", czy duszone - są smaczniejsze, niż smażona
>
> stad moej pytanie
> czy znacie jeszcze może jakies inne sposoby na duszenie ryby w podobny
> sposób?
> z jakąs inną mieszakną warzywną?
> nic mi do głowy nie przychodzi,
> a z miłą chęcią bym cos takiego zrobiła
>
No zamiast pomidora słodka papryka...
No i wszelkiego rodzaju selery i pietruszki...
Oczywiscie moga byc ziemniaki biały pieprz i mleko..
Jak równiez kapusta biała włoska..a nawet kwas z kiszonej kapusty...
wariantów jest mnóstwo :)) wszystko zalezy jaka to ryba :)
Pozdrawiam
Marek
|