Data: 2001-08-03 14:47:20
Temat: Re: rybki
Od: "Marek Lang" <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
MarCel <c...@s...com.pl> wrote in message
news:003901c11c2a$d7b74180$0201a8c0@tk...
> Proponuję - Tołpyga i Amur jako ryby zimne na surowo (tak jak łososia) a
> flądra to jest najlepsza taka:tej ryby nie trzeba skrobać !! tylko
> delikatnie nożem przejechać po ciemnej stronie.
> oczyścić ,łeb odciąć, wszystkie płetwy
zostawić,nasolić,popieprzyć,obtoczyć
> w mące i w całości na rozgrzany olej, na średnim gazie aż się płetwy i
ogon
> staną chrupiące. Do mnie do Świnoujścia na taką rybę (kara) zjeżdża sie
> rodzina. A moim zdaniem flądra jest to jedna ze smaczniejszych ryb (
> niedoceniana)smacznego
Jest smaczna, o ile da sie jakies miesko z niej wydlubac. Zazwyczaj jest go
bardzomalo. Z fladrowatych polecam raczej halibuta...
Marek
|