Data: 2007-08-27 11:44:33
Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: Marek <b...@a...w.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć Barbara K.
Mon, 27 Aug 2007 09:55:46 +0200 napisałeś:
> tuńczyk, łosoś.
pyszne i sprawdzone:
Łosoś pieczony
* filety z łososia
* 3 łyżki masła,
* 1 pęczek koperku,
* sok z cytryny,
* sól
Filety opłukać, osuszyć, osolić, skropić sokiem z cytryny. Naczynie
zaroodporne wysmarować połową masła, ułożyć na dnie opłukane gałązki
koperku, na tym filet, a na nim kawałki masła. Piec 20 minut w temperaturze
180°C. Przed podaniem posypać świeżym koperkiem.
...a przepis na tunczyka 'po portugalsku' gdzies mi uciekl :(
w kazdym razie trzyma sie go chwile w zalewie cytrynowej z ktorej potem robi
sie sos. a tunczyka smazy.
--
Pozdrawiam,
Marek
"To nasza specjalność powleczona ciemną mleczną czekoladą. Gdy ją włożyć do
ust, wyskakują sprężynujące bolce i przekłuwają policzki na wylot. "
|