Data: 2002-01-18 12:42:54
Temat: Re: ryż
Od: <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > > Hmm... A jecie to pałeczkami?
>
> --
> Uwielbiam chińszczyzne. Rodzina też. Taką z twardymi warzywami, ryżem
nieobsmażanym i jedzone KONIECZNIE I WIŁĄCZNIE pałeczkami. To naprawde ma inny
smak.
A ryż.. Gar duży wody, nie solić!!!, zagotować, wsypac odpowiednią porcję ( np.
1 szklankę) ryżu suchego na wrzątek, zamieszać, od chwili ponownego zagotowania
gotować dokładnie 17 minut ( bo potem robi sie klajster)i wylać na durszlak
(cedzak znaczy sie prosze purystów), mozna przelać zimną wodą. Najlepszy do
tego ryż najtańszy, a kilogramowej torebki.
Ryż Basmati albo jaśminowy jest tak dobry, że jadam go samego, bez dodatkow.
Pozdrawiam ryżowo Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|