Data: 2002-07-18 09:05:26
Temat: Re: ryz curry
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@u...fu-berlin.de...
> do garnka ghee bawole albo krowie lub sklarowane masło. Na to drobno
> posiekaną cebulkę, lekko zeszklić. Do tego wypłukany ryż. Lekko
> podsmażyć, ale nie przypalić. Zalać rosołem warzywnym (lub woda +
> rosołek w proszku) 3 więcej (objętośćiowo) niż ryżu. Do tego dodać (do
> smaku) kurkumy, cuminu, papryki słodkiej i ostrej, chili, trochę
> cynamonu. Można dodać kozieradki. Jak się komuś nie chce składników
> kupować, to dodać gotową mieszankę curry. Jak jestem sam w domu, to
> dodaję do tego zielonego groszku, kukurydzy i trochę kwaśnej śmietany.
Źryć.
>
> Waldek
>
>
nic dodać nic ująć :)
A do tego pasuje tez mięsiwko różniaste, zależy co kto lubi, może być ze
sosami i warzywami albo surówkami :)
wkn pożerająca sałatkę ryżową z odrobiną curry :)
|