Data: 2003-09-05 19:38:24
Temat: Re: ryż dmuchany - szyszki
Od: "Ja" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
...
> Tez o ryżu będzie, ale o dmuchanym. Pamiętacie szyszki?
pewnie!!!( ślinotok)
> Trochę cukru roztopic na patelni najlepiej teflonowej, dodać łyzke
> wody, aby uniknąc przypalenia - otrzymamy karmel.
a ja zamiast cukru daję " krówki" zwykłe mleczne takie..
wrzucamy do rondelka z ociupinką wody ( coby się nie przypaliło)
a dalej...
> wsypujemy
> dmuchany ryz, mieszamy łyżką i staramy się uformować coś na kształt
> szyszek, wykładając na talerz do ostygnięcia, a właściwie
> zastygnięcia. Próbowanie przed ostygnięciem grozi cięzkim poparzeniem!
>
> pozdr
>
> cherokee
i ja
M.
|