Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!sn-xt-sjc-03!sn-xt-sjc-01!sn-post-sjc-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-
for-mail
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż do risotto/crab cakes
Date: Mon, 07 Jan 2008 16:23:33 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
References: <flqs85$jhg$1@atlantis.news.tpi.pl>
<4...@l...googlegroups.com>
<7356246440$20080106223247@ewcia.kloups>
<1...@c...supernews.com> <flu0e0$7u6$1@atlantis.news.tpi.pl>
<1...@c...supernews.com>
<8462942751$20080107223316@ewcia.kloups>
In-Reply-To: <8462942751$20080107223316@ewcia.kloups>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 62
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308437
Ukryj nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le lundi 7 janvier 2008 a 21:09:57, dans <1...@c...supernews.com> vous
écriviez :
>
>
>>Jerzy Nowak wrote:
>
>
>>>Ewe trzymasz w KF-ie?
>
>
>>Nie, na szczescie nie cytowala trolla po nazwisku, wiec KF tego postu
>>nie wylapal.
>>MB
>
>
> Jeszcze tego brakowalo zeby debilow antysemickich (do tego
> niedorozwinietych kulinarnie) nazywac tak jak sobie zycza aby ich
> nazywano...
>
>
>
> Ewcia
>
Podzielamy zdanie na temat tych ... calkowicie. Szkoda, ze czasami
gdzies bokami wylaza, ale i tak latwo ich wylapac bez czytania.
Czego i tobie serdecznie...
A u nas dzis kotlety krabowe, ach jak ja je lubie. Dostalismy 4
ugotowane kraby (Dungeness crabs) i udalo mi sie wydlubac z nich 1 kg
miesa. Zamrozilam czesc, a czesc na obiad.
Crab cakes
250 g miesa z krabow
1/2 szklanki bulki tartej
1/2 szklanki smietanki
2 rozdzielone jajka
2 lyzki posiekanej pietruszki
2 lyzki maki
1 lyzka pieprzu
1 lyzeczka soli
3 lyzki masla do smazenia
Bialka ubic osobno. Bulke tarta zalac smietanka na 10 minut. Dodac
reszte i dokladnie wymieszac, dodac ubite bialka i wymieszac delikatnie.
Klasc lyzka na patelnie z roztopionym maslem i splaszczyc az beda male,
grube placki. Smazyc na malym ogniu na masle, az spuchna. Przewrocic,
gdy zlote z jednej strony. Podac z salata.
To samo mozna zrobic z miesem rybim, np. halibutem czy lososiem. Smak
bedzie inny, ale tez niezly
Magdalena Bassett
|