Data: 2008-01-08 00:23:33
Temat: Re: ryż do risotto/crab cakes
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le lundi 7 janvier 2008 a 21:09:57, dans <1...@c...supernews.com> vous
écriviez :
>
>
>>Jerzy Nowak wrote:
>
>
>>>Ewe trzymasz w KF-ie?
>
>
>>Nie, na szczescie nie cytowala trolla po nazwisku, wiec KF tego postu
>>nie wylapal.
>>MB
>
>
> Jeszcze tego brakowalo zeby debilow antysemickich (do tego
> niedorozwinietych kulinarnie) nazywac tak jak sobie zycza aby ich
> nazywano...
>
>
>
> Ewcia
>
Podzielamy zdanie na temat tych ... calkowicie. Szkoda, ze czasami
gdzies bokami wylaza, ale i tak latwo ich wylapac bez czytania.
Czego i tobie serdecznie...
A u nas dzis kotlety krabowe, ach jak ja je lubie. Dostalismy 4
ugotowane kraby (Dungeness crabs) i udalo mi sie wydlubac z nich 1 kg
miesa. Zamrozilam czesc, a czesc na obiad.
Crab cakes
250 g miesa z krabow
1/2 szklanki bulki tartej
1/2 szklanki smietanki
2 rozdzielone jajka
2 lyzki posiekanej pietruszki
2 lyzki maki
1 lyzka pieprzu
1 lyzeczka soli
3 lyzki masla do smazenia
Bialka ubic osobno. Bulke tarta zalac smietanka na 10 minut. Dodac
reszte i dokladnie wymieszac, dodac ubite bialka i wymieszac delikatnie.
Klasc lyzka na patelnie z roztopionym maslem i splaszczyc az beda male,
grube placki. Smazyc na malym ogniu na masle, az spuchna. Przewrocic,
gdy zlote z jednej strony. Podac z salata.
To samo mozna zrobic z miesem rybim, np. halibutem czy lososiem. Smak
bedzie inny, ale tez niezly
Magdalena Bassett
|