Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Shrek <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż....-jaki ?
Date: Fri, 02 May 2003 20:05:07 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: j...@p...onet.pl@pc5208165.sun.telia.se
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <b8pfmn$q9$1@atlantis.news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<3...@w...net.pl> <3...@p...onet.pl>
<3...@w...net.pl>
NNTP-Posting-Host: pc5208165.sun.telia.se
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.onet.pl 1051899054 19630 131.115.208.165 (2 May 2003 18:10:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 May 2003 18:10:54 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20030208
Netscape/7.02
X-Accept-Language: en-us, en, pl, ja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:154635
Ukryj nagłówki
>>
> Piszac sypki nie mialam na mysli kazdego ziarenka osobno bo zdaje sobie
> sprawe ze nawet widelcem go sie zle by jadlo ;-).
> Serio, ten ryz wlasnie tak jak ja gotuje jest taki fajny do jedzenia
> paleczkami, nie jest jedna wielka klucha, jest jedrny i w ogole taki nie
> namoczony i ohydny. :-)
Hmmmm :-/
A ja jednak jestem ortodoks.
Wiesz, ostatecznie jak kogos zindoktrynowali w japonskiej szkole w wieku
lat bodaj 14 czy cus kolo tego na tamtejszych ZPT i od tej pory zawsze
tak to robi przez nastepne prawie 30 (no... 20 pare) lat, to nielatwo
sie przekonuje do czegos nowego....
Ale moze sprobuje....
Natomiast widze pewne elementy wspolne przepisu: "wazne jest by kontakty
wzrokowe z gotujacym sie ryzem ograniczyc do mimimum bo on nie lubi
podgladania" - tu sie dokladnie zgadzam. Uczyli mnie tego samego i
okazalo sie to prawda.
W urzytecznych patentow, polecam moj z mokra sciereczka i odstawieniem
na kilka mint na parapet. To naprawde dziala! Jak nawet ryz "przypsnie",
co sie jednak zdarza... to idealnie odchodzi od dna. Naprawde!
Sprawdzone wiele razy.
Pozdr.,
Shrek ortodoks ;)
|