Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryż w parowarze Re: ryż w parowarze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryż w parowarze

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż w parowarze
Date: Wed, 7 Feb 2001 14:07:46 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 54
Message-ID: <95rhgf$kmb$1@news.ipartners.pl>
References: <95rgo8$hl3$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as3-as78.ipartners.pl
X-Trace: news.ipartners.pl 981551439 21195 217.8.173.79 (7 Feb 2001 13:10:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Feb 2001 13:10:39 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43374
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Jarek" <n...@u...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:95rgo8$hl3$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Witam,
>
> Mam następujący problem związany z tym, że od kilku tygodni posiadam
parowar
> Tefala.
> Wszystko jest cudnie do momentu, kiedy próbuj ę gotować ryż. Mianowicie
raz
> gotowałem ryż taki z torebek i było ok - po iluś tam minutach był pyszny
> mięciutki, sypki itp.
> Kiedyś zachciało mi się ugotować tzw."dziki, czarny ryż" i tutaj
> katastrofa - 1 godzina i nic, a na opakowaniu piszą, że w garnku w wodzie
> ok. 30 minut. Na nic się nie zdały moje zabiegi - klapa. I sytuacja
> powtórzyła się jeszcze raz ze zwykłym ryżem, ale takim nie porcjowanym,
> tylko z jednokilogramowego opakowania.
>
> Jaka może być przyczyna?
>
> Pozdrowienia i dzięki
>
> Jarek
>
> Ps.
> A może macie jakieś propozycje - co jest szczególnie dobre z parowaru?
> Czego unikać? (poza ryżem czarnym;)))))))))))
>
> --
> ----------------------------------------------------
-------
> Wszystko co tu piszę, piszę prywatnie.
> Chyba, że napiszę inaczej.
>
>

Ryż zwykły (bez woreczków)gotuję w parowarze ok 40-45 minut. Ryż naturalny
(taki brązowawy) ok. godziny. Dzikiego jeszcze nie gotowałam, ale na pewno
niedługo spróbuję bo jestem wielbicielką i ryżu i parowara. ;-)
A może sęk w ilości wody?
Ja leję 1,5 filiżanki na 1 filiżankę ryżu, ale czasem dolewam, jeśli pod
koniec gotowania jeszcze jest zbyt twardy i zbyt suchy.

A co dobre z parowara? Przede wszystkim wszystkie warzywa!
Uwielbiam brokuły i kalafiory, nigdy z wody nie będą tak dobre jak z
parowara.
A nawet zwykła mieszanka sałatkowa mrożona (marchew, groszek i kukurydza)
jest z parowara pyszna.
Nigdy się natomiast nie odważyłam na spróbowanie mięska. Jakoś nie mogę
sobie wyobrazić że to by miało być dobre ...
Pzdr
Ania




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.02 Ana
07.02 i...@y...com
08.02 Jarek
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"