Data: 2001-02-07 13:16:28
Temat: ryż w parowarze
Od: "Jarek" <n...@u...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Mam następujący problem związany z tym, że od kilku tygodni posiadam parowar
Tefala.
Wszystko jest cudnie do momentu, kiedy próbuj ę gotować ryż. Mianowicie raz
gotowałem ryż taki z torebek i było ok - po iluś tam minutach był pyszny
mięciutki, sypki itp.
Kiedyś zachciało mi się ugotować tzw."dziki, czarny ryż" i tutaj
katastrofa - 1 godzina i nic, a na opakowaniu piszą, że w garnku w wodzie
ok. 30 minut. Na nic się nie zdały moje zabiegi - klapa. I sytuacja
powtórzyła się jeszcze raz ze zwykłym ryżem, ale takim nie porcjowanym,
tylko z jednokilogramowego opakowania.
Jaka może być przyczyna?
Pozdrowienia i dzięki
Jarek
Ps.
A może macie jakieś propozycje - co jest szczególnie dobre z parowaru?
Czego unikać? (poza ryżem czarnym;)))))))))))
--
----------------------------------------------------
-------
Wszystko co tu piszę, piszę prywatnie.
Chyba, że napiszę inaczej.
|