Data: 2001-08-27 19:02:06
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote:
>ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
>grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
>chrupkim i na zółtym serze.
Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
W dzbanuszku Ajvar, w drugim sos czosnkowy, w trzecim słodka
aronia a w czwartym chatney np. z gruszek. inne sosy mile
widziane. Delikwenci grillujący mają pole do popisów i urozmaiceń.
Ajvar z takim mięsem w rozsądnej ilości bardzo ciekawie wypada.
..polskie grille zasługują na więcej uwagi. Nalezy popęd do
skromnej kiełbasy zastapić potrwawmi bardziej wyszukanymi.
Dodanie dzbanków sosu podnosi poziom polskiego grilowania. A jak się
ludzie cieszą...
AgataW. (pozdrawiam wszystkich którzy zauważyli że wróciłam ...
bez wazeliny).
|