Data: 2001-08-28 05:36:05
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3B8AB93B.38879CAF@kki.net.pl...
> AgataW wrote:
> >
> > "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote:
> >
> > >ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
> > >grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
> > >chrupkim i na zółtym serze.
> >
> > Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
>
> Czy w popularnych marketach mozna toto dostac?
Zobaczcie, czy mozna dostac Pindjur, to tez balkanskie, podobnie jak Adzika
(adrzika), ktora po raz pierwszy jadlem u Bulgarow ale tez w wersjach
ukrainskiej, gruzinskiej i ormianskiej. To cos podobnego ale skladniki nie sa
zmielone a drobno posiekane. No i jeszcze wloska Peperonata.
Irek
|