Data: 2006-03-11 13:07:23
Temat: Re: sałatka jarzynowa
Od: "M.Z." <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:duugbg$r6m$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Często gotuję pomidorówkę. I zostają mi potem warzywa
> ugotowane w całości. Marchewka, pietruszka, seler.
> Robię z nich sałatkę jarzynową. Dodaje jajka na twardo,
> ogórki kiszone, jabłko, groszek, kukurydzę i majonez.
> Powiem szczerze, że już mi się ona znudziła.
> Jak można inaczej wykorzystać takie warzywa ugotowane?
> Może jakiś inny wariant sałatki? Macie jakieś pomysły?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
Ja wszystkie warzywa, oprócz cebuli i pora, po wyjęciu
z wywaru zgniatam widelcem, do tego kroję drobno
białą część pora (surowego), dodaje majonezu, solę,
pieprzę i mam smarowanie do chleba.
Wyczytałam ten przepis w jakimś kobiecym pismie.
Tytułu juz nie pamietam, bo to było dawno.
Pozdrawiam
Mira
|