Data: 2001-07-24 13:49:47
Temat: Re: sałatka meksykańska
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> puszka kukurydzy
> puszka czerwonej fasolki
> puszka zielonego groszku (albo zielonej fasolki)
> ok. 25 marynowanych białych cebulek
> czerwona papryka pokrojona w kostkę
> 3 plastry żółtego sera w kosteczkę (ja miałam wędzonego Ramzesa)
> pół jabłka w kostkę
> ze dwa konserwowe ogórasy w kostkę
>
> Wymieszać to z majonezem, pół łyżeczki musztardy i sporo ostrej papryki,
> chili albo pieprzu cayenne. Przepis wzięłam z wirtualnej kuchni.
> Wg mnie jest super :-))
>
> Jak macie jakieś swoje popisowe sałatki to też poproszę przepisy.
ja bym tą trochę zmodyfikował, wyjdzie na mój apetyt:
bez papryki i bez groszku. Zamiast cebulek marynowanych, drobno
pokrojoną dymkę.
No i bez majonezu. Moim zdaniem psuje kompozycję. Dałbym oliwę/ocet
balsamico i troszkę oregano i bazylii (najlepiej świeże).
Waldek
|