Data: 2006-11-10 13:48:35
Temat: Re: schab pieczony
Od: "RaV" <wylot_2@@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Księżniczka Telimena" <c...@W...wp.pl> napisał w
wiadomości news:ej1dg3$m4f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Co zrobić, żeby schab nie był zbyt suchy po upieczeniu? Ile się piecze np.
1
> kg schabu i w jakiej temperaturze?
> To jest schab w majeranku, więc obsmażanie go przed pieczeniem chyba nie
ma
> sensu. Wie ktoś jak to zrobić? szukałam w archiwum, ale żadnej konkretnej
> odpowiedzi, tylko przepisy.
Ja piekę w rękawie, po obsmażeniu. Temperatura 100-120 °C. Czas ok. 1,5 na
kg mięsa. Jest miękki, soczysty i nie kurczy się.
Sprawdzam termometrem temp. w środku mięsa - max 80 °C
--
Pozdrawiam
.Rafał
|