Data: 2000-03-22 10:13:16
Temat: Re: schab w miodzie na ostro
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl> wrote:
> No, ja krewetki jeno lubię. ;-))
A ja przepadam. Taki oto sobie obiadek wczoraj zrobiłam: małe krewetki,
króciutko obsmażone na maśle i podlane sosem teriyiaki, do tego szalotki
pocięte w piórka, również podsmażone, oraz kiełki sojowe (lepiej świeże,
ale ja akurat nie miałam, więc dałam z puszki). Do tego chiński makaron
jajeczny potraktowany sosem sojowym, wszystko wymieszane. Mniammm. Obiad
w 10 minut.
> (i flaki z dzika smażone w żubrzym sadle. Z miodem. ;-)))
Czy to specjał podobny do ucha od śledzia zapiekanego w małpim szpiku? ;-)
> Goldie, wspominając niezapomniany wieczór we Fliku w Warszawie
> (gdzie i krewetki, i medalion (ach! ach!) z polędwicy się pochłonęło)
Napisz o tym coś więcej ;-)
Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
|