Data: 2000-03-23 18:30:18
Temat: Re: schab w miodzie na ostro
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa <e...@p...pl> wrote in message
news:gmmC4.23830$Ob.756799@news.tpnet.pl...
> Ciekawe, ze na ten temat wyslano tak duzo postow, a zaden nie dotyczyl
> przpisow. Chyb jednak polski narod dobry jest w udzielaniu wymijajacych
> odpowiedzi. A myslalam, ze tylko naszych politykow i ksiezy tak dobrze
> przeszkolono w tej dziedzinie.
>
> Pozdrawiam Was
> Ewa
>
> Użytkownik "ava" <a...@w...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:89gft0$p01$1@news.onet.pl...
> > Jak to zrobić.
> > Dzięki za pomoc z góry.
> > ABR
> >
Nie robilem schabu w miodzie, ale czesto robie, zwlaszcza na Wielkanoc,
szynke w miodzie na ostro...Mieszam miod z ostra musztarda i smaruje tym
szynke ktora sie piecze w piekarniku, ale kiedy jest juz prawie gotowa,
innaczej sie ta polewa przypali...smaruje raz...potem drugi...ma miec ladny
zloto-brazowy kolor i sie swiecic...Mysle, ze ze schabem mozna zrobic
podobnie... Aha, nacinam szynke w romby..niezbyt glebokie w srodek kazdego
wbijam gozdzik ( nie gwozdzik !)...Nieraz dekoruje plastrami puszkowego
ananasa.... nieraz polowkami wisienek z syropu....
Pozdrawiam
F.
|