Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!not-for
-mail
From: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: schab w miodzie na ostro
Date: 29 Mar 2000 12:34:41 GMT
Organization: KEMB, ZgRyS
Lines: 51
Message-ID: <8bst91$k8e$18@duch.mimuw.edu.pl>
References: <89gft0$p01$1@news.onet.pl> <3...@u...net>
<89ihdu$jsj$1@orion.comarch.pl> <3...@j...krakow.pl>
<3...@p...onet.pl> <wYwv4.23766$WD.611211@news.tpnet.pl>
<89nvik$jeh$1@sunnews.cern.ch> <8b7ima$2aj$3@duch.mimuw.edu.pl>
<8ba6bs$id5$1@sunnews.cern.ch> <8bnv3h$1t9$11@duch.mimuw.edu.pl>
<8borrf$p7m$8@sunnews.cern.ch>
NNTP-Posting-Host: zodiac.mimuw.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: duch.mimuw.edu.pl 954333281 20750 10.1.1.1 (29 Mar 2000 12:34:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...mimuw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 29 Mar 2000 12:34:41 GMT
User-Agent: tin/1.4-19991113 ("No Labels") (UNIX) (Linux/2.2.14pre16 (i686))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25820
Ukryj nagłówki
Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wstukal(a) pracowicie:
>> Mmmmm... O Twoich talentach kulinarnych jeno słyszę, ale opowiadasz
>> pierwszorzędnie. ;-P~~
> Opowiadać, to ja mogę długo - kocham jeść, i opowiadać o jedzonku takoż.
> Co do talentów - pewnie nasi kuchenni eksperci się otrząsają z obrzydzeniem
> na to, co ja wypisuję, bo akurat preferuję kuchnię mało czasochłonną
> (chyba, że w weekendy, to co innego).
No. (c) Leslie ;-)
>> Cóś w tym guście. Asterix cez les Helvetes, nomen omen. ;-))
> U Helwetów? Ser z ziemniakami, z białym winem! :-)
Ale to była orgia, rozumiesz, i w Galii, z tancerkami. ;-)))
("Masz trochę zieleni do ust? Muszę poprawić brzydotę.") ;-))
> Tak a propos, znów się chłodno zrobiło, więc i tartiflette można
> zjeść. Pod tą nazwą kryje się prościuteńka zapiekanka z ziemniaków,
> boczku, cebuli i sera - specjalnego sera do tartiflette, albo reblochona.
> Można i sera do raclette wrzucić, nie raz i nie dwa w ten sposób
> wykorzystywałam resztki po wieczorze z raclette ;-) Doprawia się to
> solą i pieprzem, i w zasadzie wystarczy. Białe, chłodne wino do tego.
> Cotes du Jura, albo dowolne sabaudzkie, albo wino na hadronach, czyli
> Chasselas de Satigny ;-)
Dlaczego na hadronach? (/me nieqmak)
>> brytyjskiej Intelligence Service) zaprosili nas do restauracji Flik, jednej
>> z bardziej klasowych w Warszawie,
> Hmmm, brzmi nieźle. Odwiedzę przu najbliższej okazji ;-)
Warto. I wnętrze miłe...
>> Co jednak było do niego, tego już nie pamiętam - wobec tego cudu
>> sztuki kulinarnej wszystko inne utonęło w mgle zapomnienia. ;-)
> Ech. O tak barbarzyńskiej porze nawet jeść nie wypada - przecież
> nie przyrządzę sobie befsztyków przeznaczonych na jutro ;-))
;-))
> Zacnie wygląda ta restauracja, nie powiem. Mam nadzieję, że wspomnienia
> nie ubarwiają zanadto wrażeń?
Nie bardzo. ;-) Raczej na odwrót. ;-)))
Antek Goldstein
--
___/___ : I Lecz nie martwimy się wcale, gdyż I
< 102 >======= I Pełna nadziei jest każda mysz. I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_________________________________________(A.Sznaper
)_I
|