Data: 2006-03-28 20:25:20
Temat: Re: schab z kością
Od: "anatol" <j...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet napisał(a):
> Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
> (może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
> Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
> Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
>
>
> Anet
Marynata: dobry olej, sól, pieprz, słodka papryka (nie koniecznie),
pokrojona w plastry cebula, rozgnieciony czosnek, majeranek, gorczyca,
liść laurowy. Lekko potłuc i na noc do lodówki.
Na Ukrainie w Odessie nasz gospodarz smarował wieprzowe mięsko
musztardą z całą gorczycą i na grill, było bardzo dobre.
Janusz
|