Data: 2003-09-01 18:25:19
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Monika Biermann napisał:
> "walkie!" <w...@w...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:bisk78$cji$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
>> Sos powinien sie zagescic dosc mocno. By
>>jeszcze go troszke zagescic dodalam kawalek b. zimnego masla i
>>wymieszalam. Unikalam dodania maki bo balam sie uzyskania nie fajnego
>>koloru.
>
>
> Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam sie, ze
> mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja swoj
> kolor i nie "bieleja".
>
> Monika
>
>
O, tego nie wiedzialam :)
Tyle ze chyba kisiel sie z tego robi. ;-) Ale to wtedy sos lepiej do
ryzu pasuje i sie fajnie przyklei :)
Dzieki za pomysl :).
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
|