Data: 2003-09-01 19:11:36
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cherokee gd wrote:
>
> Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
> wiadomosci news:biuq8l$7sj$07$1@news.t-online.com...
> > Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam
> sie, ze
> > mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja
> swoj
> > kolor i nie "bieleja".
>
> Tak wlasnie zageszcza sie sosy do chinszczyzny. Ciekawe, czy Chinczycy
> tez tak robia?
>
> pozdr
>
> cherokee
Chinczycy zageszczaja sosy maka ryzowa, ktora jest podobna do
ziemniaczanej, daje taki przezroczysty, kisielowaty sos.
MB
|