Data: 2007-07-27 19:07:48
Temat: Re: sernik
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:f8db9q$26f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Magdalena Bassett napisał(a):
> > BBjk wrote:
> >> Sera! 1,5 kg sera miało być, pomyłka w druku. Z półtora kg sera robię
> >> w dużej tortownicy, ale nie pamiętam jej średnicy.
> >> Poszłam zmierzyć: 30 cm.
> >
> >
> > Swietnie, akurat taka mam. U nas pojawil sie Farmer's Cheese, ktory jest
> > bardzo zblizony do twarogu, bardziej mialki, ale do sernika to chyba
> > dobrze. Czy moge zmielic ser w maszynce do mielenia miesa zamiast
> > ucierac w makutrze? Nie mam makutry! a tak bym chciala miec prawdziwa
> > makutre...
>
> Równie dobrze wychodzi z sera przetartego 2x przez drobne sito z siatką
> metalową lub żyłkową.
> pozdr. Jerzy
Makutra przydaje się nie tylko do sernika...
|