Data: 2007-07-27 17:46:16
Temat: Re: sernik
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisał(a):
> BBjk wrote:
>> Sera! 1,5 kg sera miało być, pomyłka w druku. Z półtora kg sera robię
>> w dużej tortownicy, ale nie pamiętam jej średnicy.
>> Poszłam zmierzyć: 30 cm.
>
>
> Swietnie, akurat taka mam. U nas pojawil sie Farmer's Cheese, ktory jest
> bardzo zblizony do twarogu, bardziej mialki, ale do sernika to chyba
> dobrze. Czy moge zmielic ser w maszynce do mielenia miesa zamiast
> ucierac w makutrze? Nie mam makutry! a tak bym chciala miec prawdziwa
> makutre...
Równie dobrze wychodzi z sera przetartego 2x przez drobne sito z siatką
metalową lub żyłkową.
pozdr. Jerzy
|