Data: 2001-04-25 06:42:03
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Biedron <b...@c...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisała:
>
> > Tak sie zastanawialam, czy tarta nie jest przypadkiem podobna do
> > polskiego mazurka? Tez robi sie spod z ciasta, a potem daje cos na
> > wierzch i zapieka.
>
> Tylko, ze tarty robi sie z ciasta francuskiego dobrze rozwalkowanego
> (przynajmniej 256 warstw a moze byc wiecej) i dobrze jezeli jeszcze jest
> schladzane (to ciasto). Reszta sie zgadza.
Ale chyba nie tylko z ciasta francuskiego?
Z moich informacji wynika, ze moga byc rowniez z ciasta kruchego
i polkruchego. Tylko moze wtedy sa nieco mniej francuskie? ;-)
Pozdrawiam
Lilla
|