Data: 2004-04-22 13:13:05
Temat: Re: sernik na zimno z agarem
Od: "Dorunia" <d...@e...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hrehrehre - usztywniacz musi być.
> Przepis:
> 2 l mleka
> 1/2 l śmietany
> 7 całych jajek (pamiętać o sparzeniu przeciw salmonelli)
> 1 kostka masła
> 1 szklanka cukru pudru
> 1 zapach rumowy lub arakowy
> herbatniki
> Mleko zagotować, lekko ostudzić, dodać śmietanę i jajka - zmiksować.
> Gotować rozważnie, aż się zrobi ser.
> Ostudzić.
> Przecedzić przez sito.
> Masło rozkręcić, dodawać cukier i ser kręcąc w jedną stronę.
> Dodać zapach i bakalie (mogą to być np. orzechy włoskie sparzone i obrane
ze
> skórki, a następnie drobno pokrajane).
> Tortownicę wyłożyć herbatnikami, włóżyć masę i schłodzić.
> Po schłodzeniu zalać przechłodzoną galaretką.
> Bakalie i owoce w galaretce według upodobań.
Dzięki!! jutro go wypróbuję :) Czyli tutaj usztywniaczem jest tylko
wierzchnia galaretka i spodnie herbatniki?
|