Data: 2003-07-29 09:34:22
Temat: Re: sery dawniejsze...
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>Aha, aby jeszcze coniektórym narobić smaka. Recepta na Harzer mit Musike:
>>
>>Parę gomółek sera dać do plastikowej miski z wieczkiem (np. Tupperware),
>>na to dużo cebuli, grubo posiekanej, trochę oliwy (nie trzeba, ja nie
>>daję) i dużo octu winnego (tak z pół szklanki 6% na ćwieć kilo sera).
>>Najlepiej upchać to tak, aby ocet prawie przykrywał ser. Odstawić do
>>lodówki na 2-3 dni aby się przeżarło. Wcinać z chlebem. Dobre na zimę.
>>
>>To "Musike" pochodzi od tego, no, wiatrów.... Znaczy dobrze wpływa na
>>trawienie i perylstatykę jelit.
>>
>>Waldek
>
>
>
> o matko....ostrzezenie w nazwie sera znaczy sie.....
o to to!
A mi się l przesunęło. Perystaltyka, oczywiście.
Waldek
|