Data: 2001-02-02 07:30:41
Temat: Re: skrzydelka kurczaka
Od: "Janusz" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Milena Daniun <m...@m...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:70F0F34EC8A9D4119
6C100A0C9FB06BE38121B@cen_new.mbr.com.pl...
> Witanko ;-)))
>
> Proponuję zrobić skrzydełka na słodko.
> Niestety robię zawsze to tak na "oko", więc nie podam Ci dokładnej ilości
> poszczególnych składników.
>
> Skrzydełka dzielimy w stawach na 3 części. Jeśli nie lubisz obgryzać
> końcówek, to je po prostu przeznacz na jakiś mały rosołek, lub wyrzuć.
> Następnie wrzucamy te pochlastane skrzydełka do garnka lub na patelnię i
> obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Z tego co pamiętam, to było w
> oryginalnym przepisie jakieś 20 minut, a później wylewamy tę wodę.
Jednakże
> ja nie wylewam, tylko dodaję resztę składników, czyli: kilka ząbków
czosnki
> porojonego lub potraktowanego wyciskarką, odrobinę imbiru (w korzeniu lub
> proszku), sos sojowy i miód
Proponuje dodac do tego chili, ketchup +koncentrat pomidorowy, rozdrobniona
gorczyce, bedzie z tego super slodko-ostry smak. Ja robie tak cale
skrzydelka i w szybkowarze, sos ktory powstaje z tego, czasami bardziej
smakuje mi niz skrzydelka
Janusz
|