Data: 2000-03-24 14:27:29
Temat: Re: sledzik
Od: Slavek <s...@u...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
A to moj sledzik (a tak na prawde to roboty mojej zony ale przepis moj):
Duze ladne sledzie moczymy przez noc w mleku z woda 1/2 / 1/2.
Wywalamy skore i osci i kroimy na male kawaleczki okolo 3cm x 3 cm.
Grzyby marnowane kroimy w drobna kosteczke.
Ogorek kiszony kroimy w drobna kosteczke.
Cebulke kroimy w drobna kosteczke.
W szklany sloj ukladamy warstwe cebulki, a nastepnia warstwe kawaleczki sledzi
smarowane bardzo cienko "gruba" musztarda Dijon.Teraz warstwa ogorka i znowu
sledzie znowu cebulka itd.
Wszystko to zalewa sie mieszanka sosu z ogorkow kiszonych, marynaty z grzybow i
dobrej oliwy.
Powinno sie troche odstac ale ja zawsze przejawiam malo cierpliwosci....
smacznego,
Slav
|