Data: 2004-10-01 08:58:00
Temat: Re: śliwki w occie
Od: "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "m." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cjj0od$ghs$1@nemesis.news.tpi.pl...
> wiem że już późno troche na taki specjał, ale cóż, wcześniej nie mogłam
> zrobić. I mam pytanie - wiem że ocet, goździki, cynamon, cukieri że kilka
> razy zalewać. Tylko nie wiem - zaleję taką gorącą, odstawię na jeden
dzień -
> ale zkręcone czy nie?
Zakręcone
W ciepłe czy zimne miejsce?
W normalnej domowej temperaturze
I czy po tym czwartym
> trzecim dniu pasteryzować, czy zalać gorącym,
Zalej gorącą zalewą, a jak ostygnie dopiero zakręć.
Nie trzeba pasteryzować
zkaręcić i postawić na
> nakrętce - coby się zamknęło?
Nie ma takiej potrzeby
--
Pozdrawiam
Dorota
|