Data: 2004-10-02 07:48:33
Temat: Re: śliwki w occie
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Robię najprościej, jak to tylko możliwe.
>
No nie wiem ;-)
Sliwki układam w słoju, całe. Zalewam gorącą zalewą, zakręcam słoiki i
gotowe.
Zalewa: Szklanka octu, szklanka cukru, dwie szklanki wody. Do słoika
daje jeszcze listek laurowy dwa goździki, i cztery ziarenka pieprzu.
Przy okazji wigilijne śledzie:
Sledzie lekko solone - filety. W każdy filet zawijam marynowaną śliwkę,
na wszelki wypadek bez pestki. (nie mam OC) Układam w słoiku, zalewam
octem, w którym się marynowały śliwki. Po dwóch dniach można jeść.
Swietna zagrycha na karnawał.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
|