Data: 2003-03-04 15:12:41
Temat: Re: smaki jajecznicy.
Od: "Kararuh" <k...@c...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JurekA" <jurdag@....o2.pl> napisał w wiadomości
news:b3sk3k$d2b$1@news.onet.pl...
> Barbara Czaplicka wrote:
> > Co Wam powiem, to Wam powiem...
> > Otoz dzisiaj podano mi sniadanko do lozka...
>
> No dobra. Gratuluje sniadania do lozka. ;-)
>
> Mnie moze bardziej ciekawia rozne Grupowiczow pomysly na jajecznice.
> Z czym, scieta czy nie, etc.
>
Ogólnie, to raczej ściętą, ale lekko. Taką... jak 4 i pół minutowe jajko na
miękko ;)
Ja robię taką, jak mam czas.
Jeden nieduży ziemniak (jeden na głowe, bo zależy dla ilu osób się robi).
Pokroić w kostke, na patelnie i poczekać aż się usmaży podsypując papryką i
pieprzem. Pokroić niezadrobno cebulkę i wrzucić za jakiś czas do ziemniaków.
Trzeba często mieszać. Kiedy ziemniaki są ok wbić jajka i wyłączyć ogień.
Raz dwa wymieszać i wyrzucić na talerze zanim zetnie się za bardzo.
Wiem, że to taka obiadowa "ciężka" jajecznica, ale za to pycha.
Bardzo podobnie robię też omlet, tylko inaczej z cebulą się robi.
Pozdrawiam,
Kararuh
|