Data: 2001-11-06 19:26:09
Temat: Re: smalec gesi
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, November 06, 2001 10:32 AM
Subject: smalec gesi
> Kupujac kilka dni temu ingrediencje do koldunow w swietnie zaopatrzonym
> sklepie miesnym , zobaczylam po raz pierwszy w sprzedazy smalec gesi. Co z
> dodatkiem jego mozna zrobic? Jakies pasztety, czy cos jeszcze ? Ktos ma
> jakis pomysl ?
>
> Jola
L-L
>
Prawie wszystko, co z tradycyjnej kuchni zydowskiej (mam na mysli, te
powiedzmy "chasydzka" z przedwojennej Polski) opiera sie na gesim smalcu,
jesli chodzi o smazenie, daje sie go do ajercwibele - salatki z jajek,
wartobki po zydowsku, farfelek, cymesu, ciulentu np.
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|