Data: 2003-04-12 11:02:56
Temat: Re: smazenie na oleju z pestek winogron?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
elffaran wrote:
> A jaki olej najlepiej uzywac do pieczenia ciast? Tu tez jest wysoka
> temperatura?
mam kuchenke elektryczna, stad wiem w jakiej temp. pieke ciasta. i nie
przekraczaja one 180 stopni. dlatego wlasnie mam zamiar do ich napisac
jeszcze raz i - tak jak mowilam - zapytac sie "jakie temp. nalezy juz uznac
za niebezpieczne dla tluszczy wielonienasyconych". dam znac jak juz odpisza
(to troche trwa...).
w kazdym badz razie ze wzgledu na wysokie temp. na pewno rzepakowy jest ok.
a czy inne tez sie nadaja to sie dowiem. i chyba zostane guru od olejow ;)
pozdr, pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|