Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sorbet cytrynowy, jak? Re: sorbet cytrynowy, jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sorbet cytrynowy, jak?

« poprzedni post
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sorbet cytrynowy, jak?
Date: Sat, 27 Oct 2001 11:55:22 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <l...@4...com>
References: <9rds1f$nuc$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 32
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!nntp-relay.ihug.net!ihug.co.nz!news-o
ut.nuthinbutnews.com!propagator2-austin!propagator!feed2.newsfeeds.com!newsfeed
s.com!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:76976
Ukryj nagłówki



>Witam!
>Wczoraj objadlem sie sorbetem truskawkowym /moim ulubionym/, ale jedna z
>osob pochlaniajacych go ze mna pochwalila sie ze jadla kiedys taki pyszny,
>kwasny sorbet cytrynowy... mmmm... kwasny, ale jak go zrobic???
>POMOCY!
>
>TomecK.
>
z tego co sie orientuje, to podstawa sorbetu jest bialko - ubite
nie zamarznie na skale i cukrzanosc, ktora tez nie zamarza na
skale, szczegolnie w polaczeniu z ta surowa beza. to jest baza
sorbetu. co sie dodaje do tego...bbbaaaaa, rozne rzeczy mozna.
jakmialam pomaracze w ogrodzie - to pomaranczowy, jak truskawki
czy czarne porzeczki - to taki. Sok i farfocle z
pomaranczy/cytryn, plus starta skorka to baza smakowa w tym
wypadku no i czesc tego cukrowego syropu. Ubic bialka, osobno
zmajstrowac syrop z wody, soku z cytryny, cukru (duzo), np
zagrzac wode by sie cukier szybko rozpuscil, dodac reszte. Potem
laczylam to z surowa beza i w duzej ilosci dosc plaskich naczym
zamrazalam. ale nie do konca. jak sie robilo sniezne bloto a la
ulice w zimie, to wrzucalam szybko do mixera, albo do michy zeby
porzadnie to zmiksowac, zeby nie bylo kawalkow lodu. Potem
pchalam to do dowolnego pojemnika (np po podach) i juz to sobie
mieszkalo w zamrazarce.
Podejrzewam ze moznaby zrobic sorbecik z soku kartonowego

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.10 Beata
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6