From: "Orion" <o...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@p...onet.pl>
Subject: Re: sos do gołąbków
Date: Fri, 30 Mar 2001 12:16:24 +0200
Lines: 19
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: 10.129.128.90
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.129.128.90
Message-ID: <3ac45ccd$1@news.astercity.net>
X-Trace: 30 Mar 2001 12:15:41 +0100, 10.129.128.90
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.astercity.net!10.129.128.90
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48083
Ukryj nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Moje Słonko zrobiło dzisiaj rano gołabki na obiad, ale zabroniło mi
> robic do nich sos pomidorowy, bo twierdzi, że jej się znudził.
> Kazała mi zapytać Grupę o propozycję innego sosu do gołąbków.
> sadyl
No nie wiem ! Moze jestem konsertwtynym tradycjonalista ,ale Wam
powiem ze: Gołabki najlepiej komponują się w sosie pomidorowym
słodko-kwaśnym.
Zraziki w kazdym. Moze byc grzybowy,koperkowy,curry,pieprzowy,
pieczarkowo-koperkowy,ziołowy. Ale gołąbki ? Przenigdy !
Jadłem ostatnio u koleżanki pieczeń z szynki w sosie pistancjowym.
Gdyby porcja była mniejsza to bym powiedział ....pycha !
Ale byla duza wiec nastapil przesyt i powiem ..była taka sobie.
Przypomniała mi sie nauka dziadka: do degustacji podawac malutkie
porcje. Ale to juz poza tematem.
Orion
|