Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos do gołąbków
Date: Fri, 30 Mar 2001 20:41:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 25
Message-ID: <9a2jps$qf9$1@news.tpi.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 985977468 27113 213.25.246.186 (30 Mar 2001 18:37:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Mar 2001 18:37:48 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48130
Ukryj nagłówki
"sadyl" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:3AC4439B.C9FDC2EC@poczta.onet.pl...
> Moje Słonko zrobiło dzisiaj rano gołabki na obiad, ale zabroniło mi
> robic do nich sos pomidorowy, bo twierdzi, że jej się znudził.
> Kazała mi zapytać Grupę o propozycję innego sosu do gołąbków.
> Tak wiec pokornie pytam ...
> sadyl
Pewnie Twoje Slonko juz zjadlo te golabki...ale moze na przyszlosc...
Dla mnie istnieja tylko golabki w sosie wlasnym, zadne inne. Po zawinieciu
farszu w liscie obsmazam je partiami na patelni na rozgrzanym oleju na mocno
zrumieniony kolor i przekladam do garnka. Na dno ukladam marchewke (1 szt) w
dlugich paskach ( o grubosci plasterkow tylko wzdluz), na to porwany jeden
lisc kapusciany , potem obsmazone golabki, zalewam to woda ktora nalalam do
patelni po smazeniu i podgrzalam, skrupulatnie zeskrobujac wszelkie
zrumienienia- to da kolor sosu) , vegeta...i to wszystko. Po uduszeniu ( ja
to robie w szybkowarze- to chwila) zageszczam sos maka...i to tyle.
Sos pomidorowy lepiej mi sie komponuje z makaronami wszelkiej masci.
Smacznosci
zycze - Jola L-L
|