Data: 2004-09-23 14:45:55
Temat: Re: sos slodko kwasny
Od: qab <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Lidka i Tadek napisał:
> Ja znalazlam cos takiego w necie. Kilka razy go robilam. Wychodzi naprawde
> smaczny.
>
> 1 1/2 lyzki sosu sojowego lub 1 lyzka przyprawy maggi z 1 lyzka wody
> 1 1/2 lyzki cukru
> 1 lyzka octu (6%)
> 1 lyzka przecieru pomidorowego
> bialego wina (dowolnie)
> 1-1 1/4 lyzeczki maki ziemniaczanej
> 4 lyzki wody
> Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac. Gotowac na malym ogniu, az sos
> zgestnieje. Podawac w malych miseczkach do smazonej ryby lub miesa.
>
> Ja dodaje wodke zamiast wina.
>
>
Witaj
Wlasnie wyprobowalem i rewelacja:)
Przez pomylke dodalem oczywiscie nie lyzeczki maki ale lyzki:),
i sie dziwilem czemu krochmal mi wyszedl, szybko to naprawilem.
Przepis jest dobry z jednym malym dodatkiem o ktorym nie wspomnialas a
mianowicie swiezym imbirem.Nastepnym razem gdy bedziesz gotowala to
dodaj go do sosu a zobaczysz jaka kolosalna roznica.Chyba na tym polega
smak caly smak potrawy.
Pozdrawiam serdecznie
qab
|